Ágazatnépszerűsítő roadshow a Magyar Víziközmű Szövetség szervezésében

2016. november 2. 10:53

Sajtóközlemény

Budapest, 2016.10.28. - A Magyar Víziközmű Szövetség szervezésében – az októberben - megvalósuló ágazatnépszerűsítő roadshow során az országban több száz gyerekhez jutott el a víziközmű szektort megismertető rendezvénysorozat.

Ágazatnépszerűsítő roadshow a Magyar Víziközmű Szövetség szervezésében

Az ivóvíz a jövőnk és a fejlődés alapja. Az ivóvízellátás stratégiailag kiemelt jelentőségű kérdés, hiszen hamarosan a megfelelő minőségű és mennyiségű vízhez való hozzájutás jelenti majd a legkomolyabb problémát az emberiség számára. Ezzel együtt felértékelődik azok szerepe és tudása, akik az ivóvízellátás területén azon dolgoznak, hogy minél jobb minőségben jussanak hozzá a magyar emberek az ivóvízhez.

A MaVíz, a magyarországi víz- és csatornaszolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Szövetség összefogva a Fővárosi Vízművek Zrt.-vel – aki rendelkezésre bocsátotta az Infomobilját -, valamint a tagszervezetekkel – akik megszervezték, hogy a helyi pályaválasztási vásárokon jelen legyenek – október folyamán 4 helyszínen – Békéscsabán, Nyíregyházán, Szegeden és Orosházán – több száz diákkal ismertette meg a víziközmű ágazatot, az ágazaton belüli szakmákat és mutatta be a gyerekek számára a víziközmű szektor hosszútávú fontosságát.

A Szövetség számára kiemelt feladat a szakember utánpótlás kérdése, hiszen a napjainkban oly sokat hallott munkaerő elvándorlás és munkaerőhiány a víziközmű szektort is erősen érinti. Az őszi roadshow tapasztalatait elemezve, valamint a tagszervezetek visszajelzéseit átgondolva, a jövő évben is folytatja a Szövetség az ágazatnépszerűsítést, hiszen fontos, hogy a jövő stratégiai kincse biztos kezekben legyen, jól képzett szakemberek tudására alapozva.

Bővebb információ:

Kreitner Krisztina

PR manager

kreitner.krisztina@maviz.org

+36 30 277 48 86

Vissza a hírekhez