Sikeresen zárult Erdőtelek település szennyvíztisztító telepének próbaüzeme

2015. október 11. 22:51

Amint arról 2014. év Novemberében már beszámoltunk Cégünk a KS Konzorcium (Kelet-Út Kft. konzorcium vezető, Signum-Alfa Team Kft. konzorciumi tag) megbízásából kisgenerál vállalkozás formájában végezte az „Erdőtelek község szennyvízcsatornázásra (FIDIC Piros könyv) és szennyvíz tisztító telep kivitelezésére (FIDIC Sárga könyv szerint) KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0091 című EU támogatással megvalósítani tervezett Projekt szennyvíztisztító telep megvalósítására vonatkozó munkálatait.

Sikeresen zárult Erdőtelek település szennyvíztisztító telepének próbaüzeme

Vállalásunknak megfelelően a hatályos vízjogi engedéllyel összhangban első osztályú minőségben teljesítettük a telep kiviteli tervezését, a technológiai gépbeszállítási, építőmesteri, technológiai szerelési és villamos munkák megvalósítását valamint a próbaüzem szakmai irányítását is.

Tényként közölhetjük, hogy a megvalósított szennyvíztisztítási technológia a próbaüzem indításának napjától, a szükséges minimum terhelések beérkezésével a vízjogi engedély szerinti tisztítási hatásfokot és a hozzá tartozó határértékeket a próbaüzem lezárásának napjáig, és azóta is maradéktalanul teljesíti. Kollégáink és alvállalkozóink a próbaüzem során jelentkező kisebb problémákat azonnali hatállyal orvosolták, biztosítva ezáltal a folyamatos és zavarmentes üzemmenetet.

Az elfolyó tisztított szennyvíz paramétereinek betartása mellett, kitűnő eredményekkel sikerült beüzemelni a fölös iszap víztelenítésére beépített szalagszűrő prés berendezést is. Már az első víztelenítések 21-22% szárazanyag tartalommal rendelkező préselt iszapot eredményeztek, mely érték lényegesen csökkenteni tudja az üzemeltető Vízi-közmű szervezet iszap elhelyezési és szállítási költségeit.

Összességében kijelenthetjük, hogy Erdőtelek település egy, a jelenkor elvárásinak megfelelő, költséghatékonyan és üzembiztosan üzemeltethető szennyvíztisztító teleppel lett gazdagabb, így a közösség hozzájárulhat az emberiség, és hazánk Ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, a fenntartható fejlődés térhódításához

Nagy örömünkre szolgált, hogy szakmai tapasztalatunkkal, ismereteinkkel és alvállalkozóink szaktudásával részesei lehettünk a projekt sikeres megvalósításának.

Vissza a hírekhez