Az Euro-Purator Kft. manuális ürítésű zsírfogói az épületgépészetben

2015. augusztus 18. 13:43

Kis- és nagykonyhák, húsfeldolgozó üzemek, konzervgyárak és hasonló technológiai folyamatok különböző mértékű állati és növényi eredetű zsírokkal és olajokkal terhelt szennyvizet bocsátanak ki. Ezen szennyvizekből a szennyvíztisztítóra, illetve a csatornába eresztés előtt zsírleválasztásra van szükség, különben a kihűlő zsír a csővezetékek falára lerakódva csökkenti az átfolyási keresztmetszetet, mely idővel duguláshoz vezet, továbbá ked­vezőtlenül befolyásolja a szennyvíztisztító működését is.

Az Euro-Purator Kft. manuális ürítésű zsírfogói az épületgépészetben

A zsírleválasztó berendezéseket a tisztítandó szennyvíz keletkezési helyéhez lehető legközelebb eső fagymentes helyen kell felállítani. Ezzel minimálisra csökkenthető a zsírleválasztó előtti csőszakaszon a lerakódás.

A leválasztó berendezések kizárólag szerves zsírokat képesek leválasztani (növényi és állati), mint napraforgó-olaj, margarin,vaj, faggyú, stb., emulziós anyagok leválasztására nem alkalmasak.

A zsírfogók teljesítménye nagyban függ a szennyvíz terhelésétől. Vendéglátó egységek, büfék, éttermek és oktatási intézmények konyháinál más és más terhelésnek vannak kitéve a zsírfogók.

Bevásárló központok büféinek, gyorséttermek szennyvizének tisztítására elegendő a mosogató vagy pult alá telepíthető integrált iszapfogóval és közvetett zsírlefejtővel rendelkező ECOLIP MINI zsírfogónk. A kis méretű korrózióálló acél leválasztó berendezés szögletes elrendezésű, mely kis tömeggel és kis helyszükséglettel rendelkezik. Utólag is beépíthető. A zsírlefejtő segítségével a karbantartás leegyszerűsödik, a kellemetlen szaghatások elkerülhetőek.

          

Éttermek, oktatási intézmények nagykonyháiban a kisebb zsírfogóktól egészen a központi, nagy teljesítményű zsírfogókig választhatnak az érdeklődök a palettánkból . Az épületgépészetben a műanyag aknás zsírleválasztók telepítése a jellemző.

Új fejlesztésű műanyag tartályos, hengeres alaptestű ECOLIP-K termékcsaládhoz tartozó zsírleválasztóink földbe telepített vagy szabadon álló kivitelűek. Névleges méretüket tekintve 1-7 l/s kapacitásban készülnek.

Iskolák, óvodák és bölcsődék konyháihoz az 1 l/s-4 l/s közötti hidraulikai teljesítményű, iszapfogó térrel integrált központi zsírfogó beépítését ajánljuk.

                           

Üzemi étkezdék nagykonyháinál a nagy adagszám ( 1200-4000 adagszám) miatt már szükség van a 12-20 l/s teljesítményű leválasztóra is. Ezen berendezéseink vasbeton kivitelűek.

 A zsírleválasztó berendezések főbb előnyei:

  • könnyű kezelhetőség, hatékony üzemeltetés
  • egyszerű karbantartás
  • zárt rendszerű kivitel esetében ürítéskor nincsen kellemetlen szagképződés, mivel a berendezés zárva marad
  • a megrendelő igényeihez való alkalmazkodás
  • teljesen korróziómentes kivitel
  • a tisztítónyílások gázzáró lefedése 
Vissza a hírekhez