Sepurator Blue ásványolaj leválasztó berendezés az Euro-Purator Kft.-től

2014. december 1. 15:50

A Sepurator Blue berendezés család típusai széles választékban adnak megoldást a különböző beépítési körülmények tisztítandó vízáramaira és szennyező anyag terheléseire: a gépkocsi mosók tömény, iszappal olajjal terhelt szennyvizeitől a parkolói csapadékvizek kisebb szennyezőanyag áramáig. A típusok kialakításakor az MSZ-EN 858 szabvány alapján határozták meg a berendezések névleges hidraulikai terhelhetőségét, a hidraulikai terheléshez és a beépítési körülményekhez igazítottan pedig az iszapleválasztó terek térfogatát. A berendezésekből kilépő, tisztított vízáram maradékolaj tartalmára vonatkozóan garantálni tudjuk a magyar szabályozás elvárásait.

Sepurator Blue ásványolaj leválasztó berendezés az Euro-Purator Kft.-től

Leválasztó jellemzői:

1 – Az áramlás-optimalizált ráfolyás biztosítja az olajleválasztás nagyobb hatékonyságát:

  • Lecsökkentett turbulencia
  • Az áramlási sebesség lassul
  • Az áramló folyadék rendelkezésére álló tér maximális kihasználása
  • Optimalizált leválasztási idő


2 – Az iszapfogó térben visszatartásra kerülnek a víznél nehezebb szennyeződések ( iszap, homok, sár stb.). Már ebben a térben megkezdődik az ásványolajok szétválasztása a víztől. A lökésszerű terhelés hatásai is csökkenthetők.

3 – Az MSZ-EN 858-1 szabvány 1 táblázata szerint II. fokozatú leválasztókban a nagy méretű ásványolaj cseppek válnak ki a szennyvízből. A gravitáció hatására a víznél könnyebb anyagok felúsznak és folyamatosan vastagodó réteget alkotnak a víz színén.

4 – Az I. fokozatú leválasztókban a beépített műanyag nyílásán keresztül halad a víz a berendezés soron következő technológia egységeibe.

5 – A leválasztókban elhelyezett koaleszcensz szűrőbetétek biztosítják a még lebegő, apró olajcseppek visszatartását: a szűrő felületén megtapadó apró cseppek nagyobb cseppekké összeállva a víz színére úsznak( koaleszcencia elv)

6 – Meghatározott olajvastagság esetén a felúszott, felgyűlt olajat el kell távolítani. A berendezés kifolyó csövénél elhelyezett úszózár lezárja a rendszert, ha a rétegvastagság tovább nő.

7 – A Sepurator BLUE® berendezésekben opcionálisan lehetőség van a kilépő tisztított víz beépített mintavételi cső segítségével történő mintázására, így elhagyható a berendezés utáni mintavételi akna.

A Sepurator BLUE® típussorozat tervezése áramlásszimulációs vizsgálatokkal zajlott, segítségével láthatóvá vált a beépített elemek működése és a leválasztás hatékonysága.

A hozzáfolyási oldalon elhelyezett cső geometriája lehetővé teszi, hogy egyidejűleg keletkezzen nyugodt, lamináris áramlás és meghosszabbodjon az áramló folyadék által megtett út. Ennek eredménye, hogy az olajos fázis, ill. a víznél nehezebb anyagok lényegesen nagyobb mértékben válnak el a víztől.

                                               

A berendezés koaleszcens szűrője jelentős mértékben tehermentesül, ezért a szűrő élettartama lényegesen megnő. A Sepurator BLUE® további beépített egységei áramlási szempontból ugyanilyen optimális módon kerültek kialakításra. Ezáltal a berendezés belsejében ideális áramlási feltételek teljesülnek, így maximálisra emelve a berendezés tisztítási teljesítményét.

Referenciáink:

      • Bácsbokod, helikopter-leszállóhely
      • Mezőberény, vasútállomás csapadékvíz elvezetése
      • Csongrád, CLH gyártócsarnok
      • Miskolc, NRSZH
      • Székesfehérvár, Halla Visteon Zrt.
Vissza a hírekhez